dissabte, 21 de novembre del 2009

RAP A L'ALL CREMAT


INGREDIENTS:
1 cua de rap o els talls que necessiteu
4 o 5 grans d'all
2 tomàquets madurs
cirereta
julivert
fumet o aigua

La recepta és del llibre La cuina de l'Empordà i la Costa Bravad'en J. Fàbrega, tot i que amb alguns canvis. Per exemple ell enfarina i fregeix els talls de rap i jo això no ho faig mai perquè ens agrada més el rap sense enfarinar.

Així el procés és posar oli a la cassola i daurar-hi els alls tallats a làmines, vigilant que no es cremin. Retirar-los de la cassola i en el mateix oli posar-hi unes cireretes (guindilles) segons el grau de picant que us agradi, i el julivert. Quan tot hagi agafat color retirar-ho i picar-ho juntament amb els alls. Reservar.

En el mateix oli posar els tomàquets pelats i sense llavors i deixar-los sofregir fins a fer una bona salsa. En aquest punt jo hi poso els talls de rap, li dono unes voltes i a continuació hi afegeixo el fumet i la picada de julivert, cirereta i all. Deixar coure fins que el rap sigui cuit i servir.

Espero que us agradi.

dilluns, 9 de novembre del 2009

TARTA D'AMETLLA I FRUITS SECS

Aquest cap de setmana han vingut a casa el meu germà i un amic i vaig fer aquest pastís que els hi va agradar molt.






INGREDIENTS:
Per la base:
180 grs. de farina
80 grs. de mantega
1 rovell d’ou
30 grs. de sucre
1 pols de sal
20 cc. de suc de llimona
30 cc. d’aigua
50 grs de xocolata de cobertura



Per la crema:
50 grs. de mantega
50 grs. de sucre
1 ou
50 grs. de farina d’ametlla
10 grs. de farina
Per la decoració:
2 fulls de gelatina
50 cc. d’aigua
50 grs de sucre
Ametlles, avellanes, panses de Corint, nous, pinyons



Formeu un volcà amb la farina. En el mig, col•loqueu-hi el rovell d’ou, la sal, l’aigua, el suc de llimona i el sucre, juntament amb la mantega esmicolada i ben freda. Aneu integrant la farina a la resta d’ ingredients fins que quedi ben unida. Deixeu reposar uns trenta minuts a la nevera.
Folreu un motlle baix de base desmuntable amb la massa prèviament estirada amb el corró i poseu-ho a coure al forn pre-escalfat a 175º durant uns 15 minuts.
Deixeu-la refredar una mica i després pinteu el fons i els laterals amb la xocolata prèviament desfeta al bany maria o al microones.
Estoveu la mantega i treballeu-la amb el sucre, afegir-hi l’ou i finalment incorporeu-hi les farines amb molt compte.
Col•loqueu aquesta crema damunt la base i torneu a posar al forn , a 175º, uns 20-25 minuts, o fins que estigui cuita.
Poseu les panses en remull, peleu els fruits secs. Remulleu la gelatina en aigua freda.
Poseu ‘aigua i el sucre a bullir. Un cop hagi bullit uns moments , retireu-ho del foc , afegiu-hi els fulls de gelatina ben escorreguts . Pinteu la tarta amb aquesta preparació, decoreu-la amb els fruits secs i les panses escorregudes i secades i pinteu amb la resta de la gelatina.

Que vagi de gust!!!!!!!

Font: Aula de cuina Nuri Lladó

diumenge, 1 de novembre del 2009

MAGDALENES DE MADUIXA

Divendres al vespre després d'anar a plaça a fer la compra setmanal i aprofitant uns moments de tranquilitat em va venir de gust provar de fer aquestes magdalenes que vaig trobar en el llibret de cuina que el diari EL PAÍS ha començat s publicar aquesta darrera setmana. La veritat és que el que va sortir amb el diari del diumenge no em va convéncer, però dimarts vaig veure el de ¡Buenos días! Desayunos, "brunch" y tentempiés i em va fer gràcia. D'aquest llibre és d'on he tret la recepta que segueix.

INGREDIENTS:
250 gr. de farina
250 gr. sucre glas
3 ous
250 ml. d'oli d'oliva suau
1/2 iogurt de maduixa
Melmelada de maduixa

Batre els ous amb el sucre fins aconseguir que doblin el volum i siguin escumosos. Sense deixar de batre, afegir l'oli en un fil fi.
Incorporar el iogurt (jo el vaix posar sencer), barrejar bé i seguidament incorporar la farina amb moviments suaus.
Posar els papers de magdalena sobre una superfície plana i posar-hi una cullerada de massa, una de melmelada de maduixa i, encara que la recepta no ho diu, posar una altra cullerada de massa al damunt. Coure a forn a 180º uns 15 minuts. Treure i espolvorejar amb sucre glas.Queden unes magdalenes suaus i prou lleugeres molt divertides de menjar.

Posted by Picasa