divendres, 26 de febrer del 2010

TARTA DE MOUSSE DE XOCOLATA AMB MANDARINES

El dimecres tenia un sopar amb unes amigues i hem van demanar que fes els postres, els hi vaig preparar aquest pastís hi els hi va agradar molt.


La foto del tall es una mica “xunga” però me’n vaig en recordar tard de fer la foto i ja estava una mica desfet......

INGREDIENTS:

1 paquet de pasta brisa

Per la mousse de xocolata amb mandarines:

100grs. xocolata negre (70%)
2 ous
2 mandarines
1 polsim de sal

Per la mousse de mascarpone:

125 grs. de mascarpone
1 ou
25 grs. de sucre
1 fulla de gelatina
10 grs. de sucre glaç

Posar la pasta brisa en un motllo desemmotllable, punxar-la amb una forquilla , tapar amb paper de alumini i posar cigrons per sobre perquè no pugi. Entrar al forn escalfat a 180º uns 10 minuts, treure els cigrons i el paper de plata i deixar uns 5 minuts més. Deixar refredar.

Ratllar la pell de les mandarines i treure el suc.

Fondre la xocolata al microones o al bany maria, amb el suc i la ratlladura de les mandarines. Quan estigui fossa afegir-hi els rovells i batre bé. Deixar refredar.

Batre les clares a punt de neu amb un polsim de sal , incorporar-les a la xocolata (quan estigui freda) amb suavitat perquè no baixin. Abocar la crema a la pasta brisa i deixar a la nevera unes hores ( jo li vaig tenir unes 3 hores).

Posar la gelatina en aigua freda.

Batre el sucre i els rovells fins que blanquegin i doblin el volum, afegir-hi el mascarpone ben fred i tornar a batre bé.

Diluir la gelatina en una mica d’aigua calenta i incorporar a la crema. Batre les clares a punt de neu, incorporar-hi el sucre glaç. Afegir a la crema de mascarpone amb delicadesa .

Posar aquesta crema a sobre de la mousse xocolata i deixar a la nevera unes hores més. Jo el vaig fer la tarda abans.

Per adornar si poden posar virutes de xocolata , o com vaig fer jo xocolata fossa i fent dibuixos per sobre.

Que vagi de gust!!!!

dilluns, 22 de febrer del 2010

POLLASTRE AMB SAMFAINA

Ingredients:

1 pollastre

2 cebes

2 albergínies

2 carabassons



Un clàssic de la nostra cuina.

En una cassola gran posar una mica d'oli i marcar el pollastre tallat a quarters o com més us agradi. Retirar-lo de la cassola i en el mateix oli posar la ceba tallada a tires fines i deixar-la sofregir una estona. A continuació posar-hi l'albergínia tallada a daus. (Es pot deixar amb sal per treure-li l'amargor i esbandir-la abans de posar-la a la cassola, però jo no acostumo a fer-ho). Finalment incorporar els carabassons també tallats a daus. Tota aquesta verdura ha d'anar coent-se lentament i cal vigilar per si es queda massa sec i s'hi ha d'afegir una mica d'oli o d'aigua o fins i tot una mica de vi. Quan la verdura ja sigui mig cuita tornar a posar el pollastre a la cassola i deixar coure tot junt.

La samfainamoltes variants i per tant també s'hi pot posar pebrot i tomàquet, fins i tot pastanaga, però en aquest cas vaig optar per posar-hi només aquestes tres hortalisses perquè són les que més m'agraden. El resultat és un plat que per la combinació de les verdures ben cuites, meloses, i la carn de pollastre fina, té un aire fresc molt agradable.
Espero que us agradi.

KIWIS FARCITS DE MOUSSE DE IOGURT

Aquestes  postres les vaig veure al " Lecturas cuina d’hivern" i ràpidament em vaig posar a fer-lo doncs tenia tots els ingredients .


Es molt fàcil i ràpid de fer i adequat per la gent que segueix un règim.

INGREDIENTS:
8 kiwis

1 llimona

3 iogurts desnatats

2 clares d’ou

4 fulles de gelatina

Edulcorant líquid

Fulles de menta

Posar les fulles de gelatina en remull en aigua freda. Exprimir i colar la llimona.

Retirar els iogurts de la nevera i barrejar amb l’edulcorant líquid ( a gust de cadascun)

Pelar el kiwis i buidar-los amb una cullereta anant amb compte perquè no es trenquin. Ruixar-los amb el suc de llimona per evitar que s’oxidin.

Triturar l’interior dels kiwis amb un dels iogurts i una mica de menta.

Batre les clares a punt de neu i barrejar-les amb els altres iogurts i la gelatina. Amb ajuda d’una màniga de pastisseria, farcir els kiwis.

Reservar a la nevera un mínim de 3 hores perquè la gelatina qualli.

Servir posant al fondo la salsa de iogurt i kiwi.

Que vagi de gust!!!!!!

dissabte, 6 de febrer del 2010

FILETS DE PORC AMB NABIUS

Es molt fàcil i ràpida de fer però queda boníssim.
Aqui teniu la recepta del filet de porc que ens va fer l'Enric l'altre dia.


INGREDIENTS:
2 filets de porc (llaminera o llonça llaminera depen del lloc)
100 grs. de nabius secs
1 ceba
1/2 pastilla de caldo de carn
1 vaso de Xeres dolç
1 culleradeta de Maizena
4 cullerades d'oli d'oliva
Sal
Pebre






Salpebrar els filets, posar-los en una cassola amb l'oli, tapar i cuinar a foc suau uns 6-8 minuts. Retirar de la cassola i reservar tapats amb paper d'alumini.
Afegir a la cassola el Xerés ,la pastilla de caldo esmiculada, la ceba picada i 150 ml d'aigua. Deixar coure un parell de minuts i afegir els nabius i la Maizena diluida en aigua. Remenar perquè espessi  i no fagi grumolls.

Tallar la carne a rodanxes d'uns 2 cm. d'amplada i afegir-les a la cassola. Deixar coure tot junt uns moments i ja podreu servir.

La recepta es de la revista Lecturas Cocina de Navidad amb alguna variació.