dijous, 24 de juny del 2010

LLENGUADO AMB PINYA I GAMBES


El llenguado és un dels peixos que els poc amants d'espines, com jo, mengem amb molt de gust.

Aquesta vegada el vaig fer aprofitant menjar que tenia a la nevera i va quedar deliciós, amb el toc àcid de la pinya i a més poc calòric .....

INGREDIENTS:

1 llenguado de ració, net i sense pell

1 ceba

1 rodanxa de pinya natural

1 gotet de vi blanc

cues de gamba (no importa si són congelades)

oli, sal i pebre blanc

Laminar la ceba i posar-la al foc en una mica d'oli, quan quedi transparent afegir mig got de vi i la pinya i deixar-lo uns minuts més al foc.

Preescalfar el forn a 190 º.

En una safata apta per al forn posar oli, el llenguado, el sofregit de ceba i pinya i la resta del vi, tapar amb paper d'alumini deixar un 8 minuts.

Afegir les cues de gambes i deixar al forn destapat uns 2-3 minuts més, o fins que veiem que està cuit.

Com acompanyament jo vaig fer una arròs basmati i vaig posar unes tires de carbassa per donar-li una mica de color.

Que vagi de gust!!!!!!

dimarts, 15 de juny del 2010

PASTIS DE FORMATGE I LLIMONA DE LA GRACIELA

Aquest pastís de formatge i llimona ens el va fer la Graciela a Jujuy(Argentina), és molt fàcil i molt refrescant i com que em va donar la recepta , el vaig fer aquest cap de setmana i va quedar molt bo.


Per a la base:

2 ous

55 grs. farina

55 grs. sucre

Per la mousse:

200 grs. formatge philadelphia

200 gr. Nata per muntar

60 grs. sucre

1 llimona

1 polsim de vainilla

2 fulls de gelatina

Melmelada al gust (fruits del bosc, nabius, maduixa, jengibre....)



Base:

Batre els ous amb el sucre, afegir la farina tamisada i anar remenant suaument, fins que formi una massa fina.

Posar en un motlle desmuntable i posar al forn pre-escalfat a 170 º entre 8 i deu minuts i deixar refredar.

Per al pastís:

Muntar la nata amb 30 grs. de sucre.

Barrejar el formatge amb la resta del sucre, afegir el suc de llimona, la pell ratllada, la vainilla i la gelatina dissolta en una mica de suc llimona calenta.

Quan estigui tot ben barrejat i cremós, afegim la nata muntada i tornem a barrejar bé.

Tirem la barreja damunt de la base i ho posem al congelador un parell d'hores perquè qualli.

Posar la melmelada al microones perquè es liqüi , estendre-la sobre del pastís i ja es a punt per menjar!!!!

Jo en vaig fer 2 de petits, un amb melmelada de jengibre i l'altre de nabius........no sé amb quin quedarme



Que vagi de gust!!!!!!!!!!!