dijous, 5 de gener del 2012

PASTÍS DE XOCOLATA NEGRE

Com cada fi d’any vaig tenir convidats a casa i sembla que ja s’ha fet tradició que els postres siguin de xocolata...aquesta vegada vaig fer servir una recepta que feia molt de temps que tenia a pendents, me la va passar el meu amic Enric i va triomfar totalment.


INGREDIENTS:



Pastís:

125 gr. xocolata negre

25 gr. Farina

4 ous

90 gr. Sucre

62 gr mantega



Glacejat:

90 gr. xocolata negre

10 gr. Mantega

100 nata líquida

20 gr. sucre fi








Trossejar la xocolata i fondre-la al bany Maria o al microones . Afegir la mantega i barrejar .

Blanquejar els rovells amb el sucre, muntar les clares a punt de neu i afegir a la barreja de rovells. Després i aboquem la xocolata i la farina i barregem de nou fins a obtenir una crema suau.

Posem aquesta barreja en un motlle adequat per anar al forn, que tindrem pre-escalfat a 180º i ho deixarem uns 20-25 minuts. Quan estigui cuit el trèiem i el deixem refredar.

Glacejat:



Ratlleu la xocolata. Escalfeu la nata fins que arrenqui el bull, retireu del foc i afegir-hi la xocolata. Barrejar fins que tingueu una crema llisa, afegir-hi la mantega i barrejar de nou. Napar el pastís i deixar que refredi i endureixi.

Adornar amb el sucre fi abans de servir.

Que vagi de gust i BON ANY A TOTHOM!!!

4 comentaris:

  1. Ei, Xaro, quina recepta més bona!!! Quina alegria tornar-vos a "veure" per ací!!! Fa una pinta deliciosa. M'agradaria molt que aquest any tornares a reprendre el blog amb alegria.
    Salutacions i besets

    ResponElimina
  2. Hola Xaro! amb aquest pastís, sens dubte, l'éxit està assegurat. De moment però, també l'hauré de posar a pendents i esperar a que ens posem una mica a tò després de tantes festes. Però segur que ja trobaré l'ocasió per fer-lo.
    Bon any per tu i per la Laia.
    Una abraçada

    ResponElimina
  3. Que maravilla de pastel, y es más sencillo de hacer de lo que parece. Ideal!

    ResponElimina
  4. Els pastissos de xocolata són la meva perdició!!! I a més tinc el motlle d'estrella ideal per fer-lo. M'anoto la recepta!!!

    Petonets!
    Anna

    ResponElimina