dimecres, 12 de setembre del 2012

HI TORNEM!

Després de gaudir de les vacances i d'un magnífic dinar degustació a la cuina de Can Jubany, ahir vaig tornar a posar-me a la cuina per fer una guisat dels de tota la vida. Tot i que no és massa el temps, encara fa calor, a plaça havia trobat una peça maca de carn i és un plat que m'agrada molt però que faig molt poques vegades: Fricandó.


Monument Valley

New York
Cuina de Can Jubany
Arròs sec amb espardenyes


Fals préssec lleugerament confitat
Fricandó


Ingredients:

600 gr. de peixet de vedella a filets prims
2 cebes ben grans
1 pastanaga
200 gr. moixernons secs
Picada: ametlles, avellanes, pinyons, xocolata
Farina
Oli

Enfarinar lleugerament la carn i passar-la per l'oli roent sense coure-la del tot. Reservar.
En el mateix oli, si heu posat poca farina a la carn no caldrà colar-lo, si hi veieu massa farina, coleu-lo. Com deia, en el mateix oli on hem fregit la carn, posar a sofregir la ceba i la pastanaga tot tallat petit. Deixeu que es vagin fent lentament, agafant color i estovant-se sense cap pressa.
Quan us sembli que ja té un coloret fosc i una cosistència adequada, incorporeu la carn i la picada. Afegiu-hi una mica de brou o d'aigua i deixeu que cogui lentament entre una i dues hores.
Millor si ho feu d'un dia per l'altre.


4 comentaris:

  1. HOLA!!!!!!!!!!!!!!!!
    Bentornats de nou! Quina il·lusió :)
    Heu d'explicar detalls del viatge, eh?????
    Tinc penendent una vista a can Jubany, no hi he estat mai :(

    ResponElimina
  2. Visca!!! Benvingut siga qui a sa casa és!!! Ja em pensava que us havien abduït els extraterrestres!!! Què bé!!! I amb una recepta de luxe!!!
    Besades

    ResponElimina
  3. Gràcies per la rebuda! Gemma el viatge impressionant, encara estem una mica als núvols. El Carles va tocar el Capitán i es va emocionar una mica i tot!
    Can Jubany ens va agradar molt, i la possibilitat de dinar a la cuina on elaboren les postres va ser un regal suplementari.

    ResponElimina
  4. Hola Laia,

    He vist que tens moltes receptes al teu bloc, i m‘agradaria presentar-te la pàgina Lestevesreceptes.cat, llançada recentment, on els usuaris poden buscar entre més de 18000 receptes de les millors pàgines catalanes. També hem creat el Top blocs de receptes, on, de franc, pots afegir el teu bloc.

    Lestevesreceptes.cat té diverses versions, en suec, francès, anglès, italià o castellà entre d’altres. Vols formar part de la nostra família?

    Quedem a la teva disposició!
    Andreu
    Lestevesreceptes.cat

    ResponElimina