dimecres, 23 de gener de 2013

PASTIS DE XOCOLATA AMB FAVA TONCA





Aquest pastís és d’aquells que ha sortit publicat en multitud de blogs perquè és molt fàcil de fer però quan el treus a taula  i la gent el prova  el seu potent gust de xocolata fa que sigui un èxit assegurat.

Fa anys el vaig fer moltes vegades però després en vaig anar provant d’altres i ara feia temps que no el feia. Per fi d’any vaig decidir tornar-lo a fer però afegint-hi  fava tonca  i com ja m’imaginava el èxit va ser espectacular!!

Jo faig servir un motllo desmuntable de la casa Lekué de 23 cm., com que el fondo és de ceràmica no hi haig de posar paper ni mantega i el puc fer servir per presentar a taula directament.
 

INGREDIENTS:

Per la base:

3 Ous

85grs. Sucre

40grs. Farina

40grs. Cacau en pols

Per el farcit:

250grs. Xocolata per postres               

600ml nata per muntar  35%

1 sobre de flam Royal de 4

50 grs avellanes

2 faves tonca

 

Escalfar el forn a 170º

Batre els ous i el sucre amb el batedor elèctric, afegir la farina i el cacau i barrejar bé.

Posar en el motlle la barreja i enfornar uns 10 minuts o fins que el palet surti sec, treure del forn i deixar refredar.

Fondre la xocolata al microones o al bany maria.

Triturar les avellanes.

Posar al foc la nata afegir-hi  el sobre de flam i ratllar per sobre les faves tonques, quan estigui calenta afegir-hi  la xocolata i les avellanes. Remenar amb varetes per evitar que  s’enganxi i quan arrenqui el bull retirar del foc.

Abocar la barreja sobre la base, deixar refredar i posar a la nevera.

Millor fer-lo el dia abans i a l’hora de servir podeu posar cacau en pols o sucre fi per sobre.

1 comentari:

  1. Me dio grandes membrillos, y la receta que yo no soy feliz, me siento muy en juego! gracias de antemano
    Abordo un buena receta que ya ocupó un sitio como este http://le-couscous-marocain.com

    ResponElimina