Aquest cap de setmana han vingut a casa el meu germà i un amic i vaig fer aquest pastís que els hi va agradar molt.
INGREDIENTS:
Per la base:
180 grs. de farina
80 grs. de mantega
1 rovell d’ou
30 grs. de sucre
1 pols de sal
20 cc. de suc de llimona
30 cc. d’aigua
50 grs de xocolata de cobertura
Per la crema:
50 grs. de mantega
50 grs. de sucre
1 ou
50 grs. de farina d’ametlla
10 grs. de farina
Per la decoració:
2 fulls de gelatina
50 cc. d’aigua
50 grs de sucre
Ametlles, avellanes, panses de Corint, nous, pinyons
Formeu un volcà amb la farina. En el mig, col•loqueu-hi el rovell d’ou, la sal, l’aigua, el suc de llimona i el sucre, juntament amb la mantega esmicolada i ben freda. Aneu integrant la farina a la resta d’ ingredients fins que quedi ben unida. Deixeu reposar uns trenta minuts a la nevera.
Folreu un motlle baix de base desmuntable amb la massa prèviament estirada amb el corró i poseu-ho a coure al forn pre-escalfat a 175º durant uns 15 minuts.
Deixeu-la refredar una mica i després pinteu el fons i els laterals amb la xocolata prèviament desfeta al bany maria o al microones.
Estoveu la mantega i treballeu-la amb el sucre, afegir-hi l’ou i finalment incorporeu-hi les farines amb molt compte.
Col•loqueu aquesta crema damunt la base i torneu a posar al forn , a 175º, uns 20-25 minuts, o fins que estigui cuita.
Poseu les panses en remull, peleu els fruits secs. Remulleu la gelatina en aigua freda.
Poseu ‘aigua i el sucre a bullir. Un cop hagi bullit uns moments , retireu-ho del foc , afegiu-hi els fulls de gelatina ben escorreguts . Pinteu la tarta amb aquesta preparació, decoreu-la amb els fruits secs i les panses escorregudes i secades i pinteu amb la resta de la gelatina.
Que vagi de gust!!!!!!!
Font: Aula de cuina Nuri Lladó
dilluns, 9 de novembre del 2009
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
Ostres tu, estimada Xaro, quina bona manera de rebre als familiars a casa!!! com sempre, ets la millor amfitriona del món mundial. Molts petons bonica cuca!!
ResponEliminaEls pastissos de fruits secs els trobo tant hivern i m’agraden tant… segur que no en devia sobrar, el teu germà potser portarà amics més sovint si els reps així de be.
ResponEliminaPetons
Quina boníssima pinta!!! acompanyat d'un gotet de vi ranci... s'haurà de provar.
ResponEliminaSalutacions (des de: comacasa-res)
No m'extranya que li agradés, si es veu deliciosa!!
ResponEliminaPetonets ben forts,
Vanesuky.
Ummmm, tarta de fruits secs que bonaaaaaaa.
ResponEliminaPetons
Un pastís boníssim i molt de casa nostra i tant que si.
ResponEliminaMoltes gràcies per la teva visita, estic encantada de veure´t i encantadíssima de formar part de la teva cuina, es tot un plaer, ens anirem veient , per cert questes magdalenes de maduixa brutals.
una abraçada.
mai
Que bo!!! Em recorda tant al músic i a les tardes de fred....
ResponEliminaPetunets,
Eva.
Que bona i amb la capa de xocolata a la base, ha de ser el summum!
ResponEliminaQuina bona pinta que té aquesta tarta ..... ara amb la tardor ja ben entrada vénen molt de gust els fruits secs ... energia a tope !
ResponEliminapetonets
Estic segura que el teu germà es va llepar els dits amb aquesta tarta. Els fruits secs i l'ametlla de la crema fan molt de tardor, amb un gotet de mistela i que faci fred a fora!
ResponEliminaM'apunto el truco de pintar la base amb xocolata, ha de quedar molt bo i es pot utilitzar a moltes altres recetes ;)
Xaro; ...de fruits secs... quina delícia, per el teu germà l'amic... i jo -de segur també- poder provar i menjar aquest pastís. Que vaigi de gust Xaro¡¡ Josepb.
ResponEliminaXaro, aquest pastis de fruits secs s'assembla als postres de music, no?
ResponEliminaNo m'estranya que al teu germa i al seu amic els hi agrades!! :)
Petons!
Quina bona solució per tenir enllestit un pastís ràpidament per visites, esperadas o inesperadas.
ResponEliminaUna combinació boníssima, fruits secs i xocolata, segur que a casa agradarà. Prenem nota, un petó Xaro.
Un pastís potent, potent amb tants bons ingredients. No se que tenen els fruits secs que agraden a gairebé tothom. T'ha quedat molt be.
ResponElimina