dimarts, 13 de març del 2012

Tiramisú de maduixots

Aquestes postres que no són inventades van sorgir l'altra dia parlant de cuina en un curs d'anglès que fem a l'escola. Una de les companyes de classe, la Susanna,  va comentar que ella el feia i que estava boníssim! A mi no se m'havia acudit mai ni la possibilitat, però ho vaig trobar una idea excel·lent així que dissabte a la tarda m'hi vaig posar.
Rescatant la recepta clàssica d'un llibre italià del tiramisú, vaig posar coulis de maduixa en comptes de café i licor i vaig barrejar el mascarpone amb maduixots tallats petits. Va quedar un pastís molt bo, millorable com tot, però molt bo.

INGREDIENTS:

450 gr. de mascarpone
5 rovells d'ou
3 clares
3 cullerades de sucre
250 gr. maduixots tallats petits
Làmines de pa de pessic o melindros

Pel coulis de maduixa:

250 gr. de maduixots
100 gr. de sucre glass
suc de llimona

Primer de tot preparem el coulis: tallem els maduixots i els deixem macerar amb una mica de suc de llimona. Hi afegim el sucre glass i ho triturem tot junt. Colar i reservar.

Barregem els rovells amb el sucre fins blanquejar i a continuació incorporar el mascarpone. Seguir barrejant i afegir-hi els maduixots tallats petits. 
Muntar les clares a punt de neu i incorporar-les a la barreja anterior amb cura.
Mentre agafem els melindros o el pa de pessic, els suquem amb el coulis i els anem disposant en el motllo fent una capa que cobreixi tot el fons. Al damunt posar-hi part de la crema de formatge, una nova capa de melindros i una altra de mascarpone.
Posar-ho a la nevera i deixar-ho unes hores o d'un dia per l'altre. Abans de servir espolvorejar amb cacau.
Si el voleu provar i millorar, ja sabeu!


2 comentaris: