1 espatlla de be preparada per fer al forn
1 gra d'all
tires de beacon o cansalada
sàlvia fresca
romaní fresc
suc de llimona
oli
sal i pebre
La recepta és del llibre La cocina de Jamie Olivier amb variants.
La primera és que ell ho fa amb una cuixa de be a la qual fa unes incisions i un forat arran d'òs. En el meu cas vaig aprofitar els talls que fan quan et preparen l'espatlla per a posar-hi els aromatitzants. Però anem per ordre.
Picar en el morter l'all, la meitat de la sàlvia i una culleradeta de sal. Quan ja tinguem una pasta hi afegim el suc de llimona, una mica d'oli i la meitat del romaní trossejat. Amb aquesta barreja omplim les incisions de l'espatlla i després hi posem els talls de cansalada.
Disposem l'espatlla sobre una plata de forn calenta, la untem amb oli i ho posem al forn calent (225º) donant-li la volta cada trenta minuts.
Com veieu jo hi vaig afegir patates i ceba (quan ja portava 30 minuts de forn) i les herbes les hi vaig posar seques perquè no en tenia de fresques. Va quedar molt gustosa i gens seca.
De postres també em vaig inspirar en l'Olivier una macedònia de fruites amb crema de mascarpone (simplement batre 250 gr. de mascarpone amb una cullerada de sucre de vainilla)
Una recepta d'aquelles tradicionals, que ha de quedar ben bona aromatitzada amb les herbetes. I la macedònia, un bon final de menú.
ResponEliminaFins aviat
Aquest plat a casa sempre causa furor. Quan me mare vol fer content al meu germà petit, sempre prepara espatlles al forn! I també les acompanya amb patates i ceba, trobo que són l'acompanyament ideal al plat.
ResponEliminaQuin goig que fa!!!!
ResponEliminaJo les preparo al forn de llenya (ves , tinc aquesta sort) i realment queden espectaculars. M’agrada la picada que hi has posat. Ho tindré en comte. La mica de cansalada li ha de donar un puntet de sabor.
Felicitats per l’espatlla i per les postres, senzilles però molt bones i ideals per a pair l’àpat.
Petons
Quin menú més bo!!! la propera vegada jo també hi posaré herbetes, ha de quedar força aromatitzat...petons
ResponEliminaI jo sense tenir res fet per dinar encara !!! No és just... em sabrà a poc els quatre restes que tindré que aprofitar de la nevera comparats amb aquest bo menú, snif...
ResponEliminal'espatlla de xai al forn és una delíica, només de veure aquesta ja salivo. m'apunto aquesta picada perquè jo als talls de la carn només hi poso làmines d'all i les herbes les poso senceres al costat, provaré a picar-ho tot junt.
ResponEliminaLaia, un clàssic però deliciós!! I quina bona pinta!! :)
ResponEliminaPetons!
Tot un clàssic però super bó ... sembla que t'ha quedat molt i molt sucós ...i tendre el gran secret de fer aquest tipus de carns de xai que si et passes en la cocció queden com soles de sabata ... quina pinta més bona
ResponEliminaPetunets !
Ui, quina recepta més bona!!! Quina llàstima que estic a règim!!! Salutacions
ResponEliminaque rico el cordero y la macedonia, un menu completo y supernutritivo, te felicito, besitos desde londres
ResponEliminaLaia; El raconet de la cuina; Caramb, caramb i més caramb, una espatlla de bé al forn, que de segur té que està ben "reposada" amb ingredients senzills i bons per poder-la realitzar i de postres macedónia de fruites... tot un goig de gustos i sabors. Que vaigi de gust Laia¡¡. Josepb -menja de bacallà-
ResponEliminaUna recepta molt bona i tradicional, no e posat mai aquestes herbetes, deu queda molt bo, me l’apunto.
ResponEliminaUs felicito per el canvi de bloc ja que nos us haveu rendit.
Fa temps que us seguia i me pres la llibertat de incloure-us en el meu.
Un peto