dijous, 24 de desembre de 2009

BON NADAL AMB CARQUINYOLIS DE FRUITES


Aquí teniu una recepta ideal per les llargues sobretaules d’aquestes festes


INGREDIENTS:

150 grs. farina
½ cullereta de llevat en pols
75 grs. de sucre
1 ou
1 pessic de sal
100 grs. de fruites deshidratades variades a trossets
25 grs. d’ametlles crues sense pela
25 grs. d’avellanes
10 grs. de pinyons
10 grs. de festucs
½ culleradeta de bicarbonat
1 llimona
1 culleradeta de canyella en pols
1 culleradeta d’aiguanaf (flor de taronger)



Ratlleu l’escorça de la llimona. Diluïu el bicarbonat amb mitja cullera d’aigua.

Treballeu el sucre, la sal i mig ou. Un cop la mescla estigui esponjada afegiu-hi els fruits secs, les fruites deshidratades, l’aiguanaf, la canyella, la ratlladura de llimona i el bicarbonat . Mescleu-ho bé. Tot seguit i de mica en mica aneu-hi barrejant la farina i el llevat tamisats . Un cop la massa estigui consistent , formeu una o dues barretes , poseu-les en una plata per anar al forn amb paper de mantega o silplat. Marqueu superficialment la part de dalt pel llarg amb la punta d’un ganivet .

Deixateu el mig ou restant , afegiu-hi un xic d’aigua i pinteu la part de dalt de les barretes, poseu-les al forn prèviament escalfat a 180º durant 20-30 minuts, fins que les barretes quedin rosses.

Traieu-les del forn i en calent talleu-les al biaix amb un ganivet ben afilat. Torneu a posar les llesques en la mateixa plata dins al forn per acabar d’assecar-les (uns 4 minuts).

Que tingueu unes bones fetes !!!!!!!

10 comentaris:

  1. Xaro,
    Quina meravella de carquinyolis, i que originals. Una molt bona felicitació. Una abraçada i que tingueu molt bones festes!.

    ResponElimina
  2. Xaro i Laia; Un altre manera de fer carquinyolis, amb fruites variades, una bona alternativa de colors. Que vaigi de guts Xaro i Laia¡¡. Josepb.

    ResponElimina
  3. Una recepta perfecta per aquests dies de Nadal. Bon Nadal i feliç any nou!

    ResponElimina
  4. Això de fer carquinyols amb fruites és una molt bona idea. Ui si em menjara totes les coses bones que veig pel teu blog!!! Segur que no passava per la porta de ma casa. Salutacions i bon any 2010!!!

    ResponElimina
  5. Hola preciosa, m'encanta aquesta recepta, tan acolorida amb les fruitetes. Que sigueu felices. Esperem que l'any 10 et sigui fantàstic.
    Petons.

    ResponElimina
  6. Que bonics aquests carquinyolis !! No se m'haguessin acudit amb fruites i és una molt bona idea.
    Un bon any !!!

    ResponElimina
  7. Hola! Aquest comentari sembla spam però no ho és, només una mica de publicitat: A Salsa Books (editorial de llibres de cuina) hem creat una pàgina facebook i us convidem a apuntar-vos-hi. Podeu participar en els concursos que hi fem i guanyar llibres. Si us plau, feu-ne difusió! Gràcies i perdoneu la intrusió. Ara mateix sortegem un llibre de Carme Ruscalleda si pengeu fotos dels vostres plats de Nadal.
    http://www.facebook.com/#/pages/Barcelona-Spain/Me-gusta-cocinar-con-Salsa/187723095792?ref=ts

    ResponElimina
  8. Xaro i Laia: Us desitjo el millor per a vosaltres i als vostres!

    ResponElimina
  9. Bon any nou Xaro, trnasmet lo mateix a la teva germana.
    Quines novetats ja no sabia on anaba.

    Per el que he pogut llegir has estat malament del braç, espero que estiguis ja millor.

    Petons.

    ResponElimina
  10. Hola precioses!
    Abans de res, molt bon any nou! Que seguiu tan estupendes com sempre i una mica més felices, que això mai fa mal!!!
    I la segona: penso afusellar-vos la recepta i ves que no li passi a la meva germana per a la fleca!

    Salut, estimades!

    ResponElimina