INGREDIENTS:
1 ou
1 pessic de sal
100 grs. de fruites deshidratades variades a trossets
25 grs. d’ametlles crues sense pela
25 grs. d’avellanes
10 grs. de pinyons
10 grs. de festucs
½ culleradeta de bicarbonat
1 llimona
1 culleradeta de canyella en pols
1 culleradeta d’aiguanaf (flor de taronger)
Ratlleu l’escorça de la llimona. Diluïu el bicarbonat amb mitja cullera d’aigua.
Treballeu el sucre, la sal i mig ou. Un cop la mescla estigui esponjada afegiu-hi els fruits secs, les fruites deshidratades, l’aiguanaf, la canyella, la ratlladura de llimona i el bicarbonat . Mescleu-ho bé. Tot seguit i de mica en mica aneu-hi barrejant la farina i el llevat tamisats . Un cop la massa estigui consistent , formeu una o dues barretes , poseu-les en una plata per anar al forn amb paper de mantega o silplat. Marqueu superficialment la part de dalt pel llarg amb la punta d’un ganivet .
Deixateu el mig ou restant , afegiu-hi un xic d’aigua i pinteu la part de dalt de les barretes, poseu-les al forn prèviament escalfat a 180º durant 20-30 minuts, fins que les barretes quedin rosses.
Traieu-les del forn i en calent talleu-les al biaix amb un ganivet ben afilat. Torneu a posar les llesques en la mateixa plata dins al forn per acabar d’assecar-les (uns 4 minuts).
Que tingueu unes bones fetes !!!!!!!
Xaro,
ResponEliminaQuina meravella de carquinyolis, i que originals. Una molt bona felicitació. Una abraçada i que tingueu molt bones festes!.
Xaro i Laia; Un altre manera de fer carquinyolis, amb fruites variades, una bona alternativa de colors. Que vaigi de guts Xaro i Laia¡¡. Josepb.
ResponEliminaUna recepta perfecta per aquests dies de Nadal. Bon Nadal i feliç any nou!
ResponEliminaAixò de fer carquinyols amb fruites és una molt bona idea. Ui si em menjara totes les coses bones que veig pel teu blog!!! Segur que no passava per la porta de ma casa. Salutacions i bon any 2010!!!
ResponEliminaHola preciosa, m'encanta aquesta recepta, tan acolorida amb les fruitetes. Que sigueu felices. Esperem que l'any 10 et sigui fantàstic.
ResponEliminaPetons.
Que bonics aquests carquinyolis !! No se m'haguessin acudit amb fruites i és una molt bona idea.
ResponEliminaUn bon any !!!
Xaro i Laia: Us desitjo el millor per a vosaltres i als vostres!
ResponEliminaBon any nou Xaro, trnasmet lo mateix a la teva germana.
ResponEliminaQuines novetats ja no sabia on anaba.
Per el que he pogut llegir has estat malament del braç, espero que estiguis ja millor.
Petons.
Hola precioses!
ResponEliminaAbans de res, molt bon any nou! Que seguiu tan estupendes com sempre i una mica més felices, que això mai fa mal!!!
I la segona: penso afusellar-vos la recepta i ves que no li passi a la meva germana per a la fleca!
Salut, estimades!