INGREDIENTS:
1 Quilo de calamars mitjans
300 grs. de gambes
2 cebes
200 grs. de tomàquets
1 gra d’all
Oli
Netegeu els calamars i reserveu les potes i les ales. Peleu les gambes i reserveu els caps i les peles.
Agafeu els caps i les peles de les gambes , poseu-les en una cassola amb un xic d’oli i deixeu-les coure un moment. Afegiu-hi 400 cc. d’aigua i feu coure durant una mitja hora a foc baix. Tritureu-ho amb el minipimer i coleu-ho.
Trinxeu les potes i les ales dels calamars amb les cues de les gambes.
Piqueu la ceba ben fina i poseu-ne uns 100 grs. a coure amb una mica d’oli, i un cop estigui daurada , afegiu-hi la picada de calamars i gambes. Deixeu-ho coure uns 10 minuts a foc lent.
Un cop fred farciu els calamars.
Poseu la resta de la ceba a coure amb oli, un cop estigui daurada afegiu-hi el tomàquet ratllat i el gra d’all picat. Quan el sofregit estigui fet, afegir-hi el fumet colat i tant bon punt arrenqui el bull, posar-hi els calamars i deixar-ho coure uns trenta minuts.
Que vagi de gust i BON ANY A TOTHOM!!
Font:Aula de cuina Nuri Lladó
Font:Aula de cuina Nuri Lladó
Xaro, segur que va ser un sopar de cap d'any espectacular. Aquests plats de sucar pa són deliciosos, i el farcit de gambes ha de quedar molt gustós. Quina sort que tenen els teus amics!
ResponEliminaBon any i fins dissabte!
M'encanten els calamars farcits, però sempre els he menjat amb carn, ho provaré de fer així.
ResponEliminaBons Reis!!
Xaro,
ResponEliminaUn plat que m'encanta. Els calamars farcits són fantàstics tant si el farciment és de carn com de peix.
Una abraçada i bon any
Caram quin plat més bo!!! A mi els calamars farcits m'agraden molt, però tinc poca traça a l'hora de preparar-los i sempre se'm trenquen. Aquests devien estar per a llepar-se'n els dits. Salutacions i bons Reis.
ResponEliminaEls calamars farcits m'agraden de totes les maners, però els teus amb gambes han de ser una menja exquisida. Molts petons guapa.
ResponEliminaEls calamars farcits de carn no me acaben d’agradar, aquets farcits amb las potes i les gambes tenen que esta de un 10, els provaré el diumenge.
ResponEliminaUna abrasada i petons.
Els calamars farcits m'agraden, però amb gambes segur que m'encanten!
ResponEliminaBona entrada al nou any!