dijous, 21 de gener de 2010

COCA DE QUARTO

Dissabte passat vaig anar a sopar a casa del meu amic Enric, es molt bon cuiner i una de les seves especialitats son els cargols. A mi no m’agraden gaire, en menjo 4 o 5 i ja en tinc prou, però la salsa que fa es boníssima per anar sucant pa. Als altres sí que els hi agraden i quan vaig voler fer la foto això es el que quedava.....jejeje





Desprès va fer una amanida amb pomelo i taronja per canviar de gust i per acabar un filet de porc amb nabius, que mereix un post apart.
Per postres la Cati, una amiga mallorquina afincada a Barcelona des de fa molts anys però que no ha perdut ni una mica d’accent mallorquí ens va fer aquesta Coca de Quarto típica de la seva terra, senzillament deliciosa i de la que molt amablement en va passar la recepta per publicar-la.




INGREDIENTS:

12 ous

400 grs. sucre glaç

125 grs. midó (Maizena)








Separar els rovells de les clares. Batre el sucre amb els rovells, afegir-hi la Maizena diluïda.

Batre les clares a punt de neu i barrejar amb delicadesa amb la crema.

Abocar en un motllo greixat i posar al forn a 180º uns 40-45 minuts. No obrir el forn , doncs se’ns abaixaria.

Passat aquest temps , comprovar punxant si ja es cuit del tot. Treure del forn i deixar caure el motllo sobre el marbre (diu que així no s’abaixa, jo ho vaig provar ahir i té raó) , deixar refredar.

Abans de servir, empolsar amb sucre glaç

Sembla un pa de pessic però es molt més flonjo.......




GRÀCIES CATI!!!

Que vagi de gust!

9 comentaris:

  1. Xaro, aquesta coca mallorquina de la Cati ha de ser molt flonja portant midó, no? La propera vegada que hagi de fer un bescuit la provaré!
    Petons!

    ResponElimina
  2. Xaro, jo tampoc sóc de cargols... hauria anat directe als altres plats! Quina sort tenir amics tan bons cuiners :)
    M'imagino que amb la maizena i el sucre en pols ha de quedar un pa de pessic finíssim... i molt flonjo!

    ResponElimina
  3. Mare meva, Xaro, quina cocassa t'ha sortit. Encantats tots devieu quedar. Molt be tot pletat. Records per l'Enric.

    ResponElimina
  4. Xarito,!!!! no saps lo cotenta que estic que t'hagi sortit sa coca de quarto. Ara que ja le saps fer... si hi poses dos xinglotes de llet i un gotet, de vi, de suc de taronja encara surt més esponjosa. És una varació de coca de quarto

    ResponElimina
  5. Aquestes coques son genials!!
    Felicitats a la Cati i a tu.
    Una abraçada

    ResponElimina
  6. Jo tampoc no sóc gens dels caragols... em fan cosa, i això que de petit en menjava!!! Aquesta coca de quarto fa una pinta boníssima!!! Besades

    ResponElimina
  7. A mi m'encanten els cargols..mmmmmmmm...ara fa moltíssim que no en menjo...xo els cargols a la llauna em xiflen!
    Quina coca noia! deu ni do per això 12 ous, eh??? L'haurem de provar!
    Petunets,
    Ea.

    ResponElimina
  8. Hola Xaro, dir-te que he fet la tarta de fruits secs, ens ha agradat molt!, va volar! es per a repetir-la. Crec que el motlle que tinc és una mica massa gran, va quedar més primeta. Gràcies!
    aquesta també té bona pinta i gran! per quan ets colla.
    Teresa (comacasa-res)

    ResponElimina
  9. Mercé, prova-la i ja em diràs el qué.

    Gemma, si que tinc sort doncs l'Enric es molt bon cuiner i sempre que ens fa un sopar, disfrutem moltíssim.

    Maria, la va fer la Cati i casi no en va quedar!

    Cati com no em traduexis lo de les "xinglotes" ho tinc malament!

    Josep i Francesc moltes gràcies.

    Eva aquesta era molt grossa, jo la vaig amb 1/4 part i tb va quedar molt bé.

    Teresa, el meu em penso que es de uns 24 cm.

    Ptnts a tots

    ResponElimina