dilluns, 22 de febrer de 2010

POLLASTRE AMB SAMFAINA

Ingredients:

1 pollastre

2 cebes

2 albergínies

2 carabassons



Un clàssic de la nostra cuina.

En una cassola gran posar una mica d'oli i marcar el pollastre tallat a quarters o com més us agradi. Retirar-lo de la cassola i en el mateix oli posar la ceba tallada a tires fines i deixar-la sofregir una estona. A continuació posar-hi l'albergínia tallada a daus. (Es pot deixar amb sal per treure-li l'amargor i esbandir-la abans de posar-la a la cassola, però jo no acostumo a fer-ho). Finalment incorporar els carabassons també tallats a daus. Tota aquesta verdura ha d'anar coent-se lentament i cal vigilar per si es queda massa sec i s'hi ha d'afegir una mica d'oli o d'aigua o fins i tot una mica de vi. Quan la verdura ja sigui mig cuita tornar a posar el pollastre a la cassola i deixar coure tot junt.

La samfainamoltes variants i per tant també s'hi pot posar pebrot i tomàquet, fins i tot pastanaga, però en aquest cas vaig optar per posar-hi només aquestes tres hortalisses perquè són les que més m'agraden. El resultat és un plat que per la combinació de les verdures ben cuites, meloses, i la carn de pollastre fina, té un aire fresc molt agradable.
Espero que us agradi.

8 comentaris:

  1. Laia, tens tota la raó, és un clàssic de la nostra cuina que no es deixarà de fer mai... Aquests plats perduraran per sempre.
    Amb una llesca de pa fan feliç a tothom!

    ResponElimina
  2. Si senyora, un plat molt nostre , de tota la vida. I com la gemma, amb una llesca de pa....

    ResponElimina
  3. Laia, i tant! I boníssim!! I com han dit la Gemma i la Dolors, i un bon tall de pa per anar sucant! :)
    Petons!

    ResponElimina
  4. Hola Laia! aquest suquet, i les albergínies, son una autèntica passada. Moltes gràcies per fer-nos aquest plat tan bo. Muac.

    ResponElimina
  5. La samfaina m'agrada molt,en totes les seves variants, per acompanyar pollastre o bacallà.

    ResponElimina
  6. Un plat de tota la vida, però que sempre es menjarà, la samfaina va bé amb tot
    petons

    ResponElimina
  7. Bonissim!!! Però no en tinc prou amb una llesca. Hi necessitaria una barca de pa sencera. Salutacions

    ResponElimina
  8. Un plat de sempre i magnífic.
    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina