divendres, 26 de febrer de 2010

TARTA DE MOUSSE DE XOCOLATA AMB MANDARINES

El dimecres tenia un sopar amb unes amigues i hem van demanar que fes els postres, els hi vaig preparar aquest pastís hi els hi va agradar molt.


La foto del tall es una mica “xunga” però me’n vaig en recordar tard de fer la foto i ja estava una mica desfet......

INGREDIENTS:

1 paquet de pasta brisa

Per la mousse de xocolata amb mandarines:

100grs. xocolata negre (70%)
2 ous
2 mandarines
1 polsim de sal

Per la mousse de mascarpone:

125 grs. de mascarpone
1 ou
25 grs. de sucre
1 fulla de gelatina
10 grs. de sucre glaç

Posar la pasta brisa en un motllo desemmotllable, punxar-la amb una forquilla , tapar amb paper de alumini i posar cigrons per sobre perquè no pugi. Entrar al forn escalfat a 180º uns 10 minuts, treure els cigrons i el paper de plata i deixar uns 5 minuts més. Deixar refredar.

Ratllar la pell de les mandarines i treure el suc.

Fondre la xocolata al microones o al bany maria, amb el suc i la ratlladura de les mandarines. Quan estigui fossa afegir-hi els rovells i batre bé. Deixar refredar.

Batre les clares a punt de neu amb un polsim de sal , incorporar-les a la xocolata (quan estigui freda) amb suavitat perquè no baixin. Abocar la crema a la pasta brisa i deixar a la nevera unes hores ( jo li vaig tenir unes 3 hores).

Posar la gelatina en aigua freda.

Batre el sucre i els rovells fins que blanquegin i doblin el volum, afegir-hi el mascarpone ben fred i tornar a batre bé.

Diluir la gelatina en una mica d’aigua calenta i incorporar a la crema. Batre les clares a punt de neu, incorporar-hi el sucre glaç. Afegir a la crema de mascarpone amb delicadesa .

Posar aquesta crema a sobre de la mousse xocolata i deixar a la nevera unes hores més. Jo el vaig fer la tarda abans.

Per adornar si poden posar virutes de xocolata , o com vaig fer jo xocolata fossa i fent dibuixos per sobre.

Que vagi de gust!!!!

10 comentaris:

  1. De xunga no te res estimada Xaro. Quina combinació més bona xocolata i mandarina! com sempre les teves receptes són per treure's el barret. Molts petons guapa.

    ResponElimina
  2. Aquesta és una d'eixes receptes que fan feliç els amants compulsius del xocolate. FANTÀSTIC!!! I les fotos una passada!!! Besades

    ResponElimina
  3. La foto del tall és perfecta, fa venir ganes de sucar al dit a la xocolata... Per a xocaddictes compulsius ;)

    ResponElimina
  4. M'encanta el gust que dona el mascarpone. La foto de "xunga" res de res, tot i que jo preferiria haver vist el pastís en directe, i tastar-lo, naturalment.

    ResponElimina
  5. Que el pastis estès una mica desfet demostra amb escreix que estava bonissim!!!!!

    Petons

    ResponElimina
  6. Ha d'estar boníssim i la presentació espectacular!!

    ResponElimina
  7. Xaro, amb els ingredients que porta ha de ser bo per força!!! I la foto del tall, per salivar! ;)
    Petons!

    ResponElimina
  8. Xaro! de xunga res que només de pensar amb la xocolata ja se'm fa l boca aigua.

    Rècordssss

    ResponElimina
  9. Una combinació perfecte!
    I es veu mol melosa la texxtura, segur que es desfeia ala boca!
    Una abraçada!

    ResponElimina
  10. Hola,

    porto el blog del Club de Cuines (a clubdecuines.cat), portal de cuina de TV3 i Catalunya Ràdio, i de cara a St Jordi volia demanar als blogs de cuina en català que em recomanessin un llibre de cuina i que em diguessiu en una frase o dos perquè us agrada o el recomaneu. M'ho pots enviar per correu electrònic a clubdecuines@tv3.cat? D'això en vull publicar un text o varis, que servirà tant per conèixer llibres de cuina com per conèixer blogs com el teu...

    Esborra aquest comentari quan vulguis, ja entenc que no va lligat amb el contingut d'aquest text, però no trobava altre manera de contactar.

    Gràcies!

    Roger

    ResponElimina