dilluns, 24 de gener de 2011

ESPATLLA DE XAI AMB PINYA



Aquesta es l’última recepta del sopar de Cap d’Any, però aquell dia no em vaig recordar de fer les fotos i com que no en va quedar ni un bocí el dissabte el vaig repetir i va anar de poc que tampoc les faig.  Quan hi vaig pensar tot el que quedava eren les puntes, però perquè us en feu una idea ja valdrà :)
La vaig treure del llibre de la Carme Ruscalleda "Cuinar per ser feliç" i no hi vaig fer cap variació.
INGREDIENTS:
1 espatlla de xai desossada
1 botifarra crua
2 escalunyes
1 llauna mitjana de pinya natural
1 ou
1 llesca de pa
1 copa de brandi
Oli d'oliva
Sal i pebre

En una paella amb un fil d'oli, sofregir les 2 escalunyes picades molt fines
En un bol, mesclar molt bé la carn de la botifarra crua, 50 grs de pinya tallada a dauets molt petits , l'ou, la molla de pa remullada amb el suc de la llauna de pinya i les escalunyes sofregides.
Estendre ben plana l'espatlla, salpebrar-ne l'interior i col.locar tot al llarg de l'espatlla la mescla que hem preparat, lligar-la procurant donar-hi bona forma (com un tall rodó) i procurant que no s'escapi el farcit.
Col.locar l'espatlla lligada en una plàtera per anar al forn, salpebrar-la per sobre i, amb un fil d'oli, fornejar amb el forn preescalfat a 200º durant 15 minuts.
Treure l'espatlla del forn, ruixar-la amb el brandi i afegir-hi 100 ml del suc de la llauna de  pinya i 150 ml. d'aigua mineral calenta , continuar la cocció al forn a 160º , 30 minuts més.
Retirar la peça rostida del forn , colar la salsa i posar-la en un cassó. Afegir-hi la pinya restant a daus grossos, rectificar de sal i pebre i coure 3 minuts més.
Servir l'espatlla a tallets amb la salsa.
Sempre que l'he fet a agradat molt a tothom.
Que vagi de gust!!!!!!!!!!

6 comentaris:

  1. Hola,
    Jo ja em faig a la idea, i tant! Segur que aquest xai ha d'estar boníssim i si sempre ha agradat a totho... l'haurem de provar oi? petons,

    ResponElimina
  2. Xaro, sou les reines de cuinar les espatlles de xai, a cada nova recepta em sorpreneu! Ja us he dit algun cop que l'espatlla de xai és un dels plats preferits del meu germà petit, aquest li haig de fer! A més, la botifarra crua és el seu segon plat preferit, així que segur que li encerto el gust ;)

    ResponElimina
  3. Xaro fa una pinta boníssima!! Jo no m'atreveixo a cuinar espatlla de xai, prefereixo que ho faci la meva mare, sempre li surt tant bona.

    Molts petons, i estic encantada de poder tornar a visitar als vells amics.

    ResponElimina
  4. De ben segur estava boníssima amb tots aquests ingredients, la espatlla de xai es una de les carns que mes m’agraden al forn i acompanyada amb pinya la tinc que provar.
    Petons

    ResponElimina
  5. Que refrescant que deu quedar amb la pinya no el xai ... m'agrada molt convinar fruita amb sabors salats sobretot amb carns i amanides.... me l'apunto

    ptonets

    ResponElimina
  6. Reines!
    Venia a dir-vos el mateix que la Gemma, però ja us ho ha dit ella! De tota menera, no vull deixar de dir que mai que vulgui cuinar corder us vindré a veure!
    Per cert, que a la Rusqui li encanta la pinya: nosaltres vam fer un rostit amb pollastre brutal!!!

    Salut, maques!

    ResponElimina