Aquesta es l’última recepta del sopar de Cap d’Any, però aquell dia no em vaig recordar de fer les fotos i com que no en va quedar ni un bocí el dissabte el vaig repetir i va anar de poc que tampoc les faig. Quan hi vaig pensar tot el que quedava eren les puntes, però perquè us en feu una idea ja valdrà :)
La vaig treure del llibre de la Carme Ruscalleda "Cuinar per ser feliç" i no hi vaig fer cap variació.
INGREDIENTS:
1 botifarra crua
2 escalunyes
1 llauna mitjana de pinya natural
1 ou
1 llesca de pa
1 copa de brandi
Oli d'oliva
Sal i pebre
En una paella amb un fil d'oli, sofregir les 2 escalunyes picades molt fines
En un bol, mesclar molt bé la carn de la botifarra crua, 50 grs de pinya tallada a dauets molt petits , l'ou, la molla de pa remullada amb el suc de la llauna de pinya i les escalunyes sofregides.
Estendre ben plana l'espatlla, salpebrar-ne l'interior i col.locar tot al llarg de l'espatlla la mescla que hem preparat, lligar-la procurant donar-hi bona forma (com un tall rodó) i procurant que no s'escapi el farcit.
Col.locar l'espatlla lligada en una plàtera per anar al forn, salpebrar-la per sobre i, amb un fil d'oli, fornejar amb el forn preescalfat a 200º durant 15 minuts.
Treure l'espatlla del forn, ruixar-la amb el brandi i afegir-hi 100 ml del suc de la llauna de pinya i 150 ml. d'aigua mineral calenta , continuar la cocció al forn a 160º , 30 minuts més.
Retirar la peça rostida del forn , colar la salsa i posar-la en un cassó. Afegir-hi la pinya restant a daus grossos, rectificar de sal i pebre i coure 3 minuts més.
Servir l'espatlla a tallets amb la salsa.
Sempre que l'he fet a agradat molt a tothom.
Que vagi de gust!!!!!!!!!!
Hola,
ResponEliminaJo ja em faig a la idea, i tant! Segur que aquest xai ha d'estar boníssim i si sempre ha agradat a totho... l'haurem de provar oi? petons,
Xaro, sou les reines de cuinar les espatlles de xai, a cada nova recepta em sorpreneu! Ja us he dit algun cop que l'espatlla de xai és un dels plats preferits del meu germà petit, aquest li haig de fer! A més, la botifarra crua és el seu segon plat preferit, així que segur que li encerto el gust ;)
ResponEliminaXaro fa una pinta boníssima!! Jo no m'atreveixo a cuinar espatlla de xai, prefereixo que ho faci la meva mare, sempre li surt tant bona.
ResponEliminaMolts petons, i estic encantada de poder tornar a visitar als vells amics.
De ben segur estava boníssima amb tots aquests ingredients, la espatlla de xai es una de les carns que mes m’agraden al forn i acompanyada amb pinya la tinc que provar.
ResponEliminaPetons
Que refrescant que deu quedar amb la pinya no el xai ... m'agrada molt convinar fruita amb sabors salats sobretot amb carns i amanides.... me l'apunto
ResponEliminaptonets
Reines!
ResponEliminaVenia a dir-vos el mateix que la Gemma, però ja us ho ha dit ella! De tota menera, no vull deixar de dir que mai que vulgui cuinar corder us vindré a veure!
Per cert, que a la Rusqui li encanta la pinya: nosaltres vam fer un rostit amb pollastre brutal!!!
Salut, maques!
The King Casino Online ᐈ Get 50% up to €/$100 + 50 Free Spins
ResponEliminaGet 50% up to €/$100 + 50 Free Spins · Visit the official site · Log in 1xbet login to your https://jancasino.com/review/merit-casino/ Casino Account · If you do casinosites.one not https://tricktactoe.com/ agree to the terms of the terms of the agreement,